Executive & Welfare Coaching

De praktijk
 
TPPT is een coaching praktijk voor (jong) volwassenen tussen de 28 en 68 plus die, met mentale veerkracht, doelstellingen willen verwezenlijken! Als Mental Coach stimuleer ik cliënten, zich bewust te worden van het eigen (gewenste) gedrag om vervolgens acceptatie en loyaliteit voor de gekozen attitude te verwerven. Na een aantal coaching sessies zijn cliënten in staat effectieve strategiën te hanteren die op een positieve manier bijdragen aan het welbevinden. Bij de gesprekken wordt gebruik gemaakt van verschillende methoden, waarbij ruimte is voor open en gesloten denkkaders. Bijvoorbeeld: Wat is/wil mijn omgeving en wat ben/wil ik zelf (cognitief, fysiek en emotioneel)? We onderkennen en onderscheiden de huidige en toekomstige situatie. Het leven is immers geen status quo (pas op de plaats)!
 
Wie ben ik
 
Mijn naam is Bert Spanjaard. Ik heb bedrijfskunde en organisatiepsychologie gestudeerd, respectievelijk aan de Erasmus en Open Universiteit. Filosofie en neuropsychologie studeerde ik aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Vanaf 2011 ben ik zelfstandig Mental Coach. Hiervoor werkte ik voor grote multinationals in het kader van ontwikkelings- en verandermanagement. De nadruk lag hier telkens op een grote mate van autonomie en zelfsturing van medewerkers en teams met een groot besef van eigen verantwoordelijkheid. Mijn motto is: mensen willen wel veranderen, maar ze willen niet veranderd worden. TPPT hanteert interdisciplenaire en aanvullende coachingmethodes op het gebied van biologie, filosofie en sociale psychologie (geen psychotherapie).
 
Filosofie
 
Metafoor: Mensen geven veel, waarbij tegenslagen circulair zijn, maar kruipen niet in een slachtoffer rol!
 
De Tilia tomentisa (Zilver-Linde) is een krachtige boom. Kenmerken: Deze imposante boom stelt relatief lage eisen om te groeien en is weinig kwetsbaar voor wind, stof en rook. De boom is goed bestand tegen droogte en wordt zelden aangetast door ziektes. De bladeren zijn grijs- tot witviltig en bevatten medicinale twijgen. De boom heeft vanwege haar nectar een grote aantrekkingskracht op hommels en bijen en wordt daarom ook wel de vruchtbaarheidsboom genoemd. Het voedselaanbod van de Zilver-Linde is veelal te weinig, waardoor er veel insecten dood onder de boom belanden. Ook mensen kunnen niet iedereen een voldaan gevoel geven.
 
Metafoor: Door mee te bewegen, hoef je je glans niet te verliezen, maar neem je je eigen verantwoordelijkheid.
 
Platinum is een scheikundig element, lichtgrijs van kleur. Kenmerken: Platinum is een kostbaar edelmetaal en wordt veel toegepast in juwelen. Het metaal kan hoge temperaturen doorstaan en is buigzaam en kneedbaar. Platinum is onschadelijk voor mensen en behoud haar specifieke glanzende wit-grijze kleur (wordt niet dof). Platina is meestal duurder dan goud en wordt daarom veelvuldig toegepast in sieraden en premium gadgets. De mens is meer dan een plak goud, zilver of brons. Geniet van het pad op weg naar het uiteindelijke doel.
 
Voor wie
 
De praktijk is gericht op (jong) volwassenen die behoefte hebben aan “een goed gesprek”. Familie, partners, collega’s en of vrienden hebben veelal een eigen “agenda”, waardoor de denkwereld van het zelf, gestuurd of vervormd kan worden. Vrij associatief redeneren is een methode om eigen vraagstellingen te ont kluwen en het leven op een gewenst niveau te brengen. TPPT gaat uit van de gezonde mens en de praktijk heeft cliënten die op gelijkwaardig niveau staan met de coach. Bij TPPT coaching investeert u in uzelf om tot een gebalanceerd welzijn niveau te komen. TPPT staat voor Talent, Perspectief, Progressie & Transformatie. De praktijk conformeert zich bij de gesprekssessies aan de ethische gedragscodes van de ICF en het NOBCO.
 
Wat bied ik
 
Cliënten kunnen zich aanmelden voor individuele gesprekken. Naast een goede gezondheid is een van de belangrijkste levens elixers: zelfregulering en het verkrijgen van loyaliteit. Competentie en acceptatie hebben echter een voorwaardelijke bijwerking: Je moet er heel veel tijd in investeren!. TPPT helpt cliënten antwoord te geven op de volgende vragen: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik hebben? En niet onbelangrijk…Waarvoor wil ik leven? TPPT stimuleert de ontwikkeling van talenten, mondigheid, autonomie, empathisch vermogen en een sterk besef van verantwoordelijkheid voor het eigen gedrag. Tijdens de gesprekssessies worden integratieve werkmethoden gehanteerd. Iedere cliënt vraagt om een toepassing die het best bij zijn/haar karakter past.
 
Contact/tarieven
 
Gezien de aard van mijn werk neemt u het liefst contact met mij op via e-mail of een voice bericht met naam, telefoon en een korte toelichting op het onderwerp. Binnen twee werkdagen neem ik dan contact op voor een afspraak.
Het tarief is EUR 725,00 per dagdeel of EUR 185,00 per uur.
Gespreksessies vinden plaats op onderstand adres of op landgoed locaties in overleg met cliënt(en). Coachsesies worden direct per email gefactureerd en dienen binnen een week te worden voldaan.
De kosten zijn voor rekening van de cliënt (of werkgever) en worden niet vergoed door de zorgverzekering.
 
TPPT | Executive & Welfare Coaching
Hooistraat 32 
6651 AD Druten
E-mail: info@tppt.nl
Mobiel: 06 125 65 007
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s